Награда публике Награда публике

Вести

Назад...

31. ФЕФ Палић – Најава дешавања шестог фестивалског дана

25.07.2024.

31. ФЕФ Палић – Најава дешавања шестог фестивалског дана

Шестог фестивалског дана, у четвртак 25. јула на Летњој позорници на Палићу, у Главном такмичарском програму у 21х ће бити приказано остварење “78 дана” Емилије Гашић, а од 23 часа филм “Девојка са иглом” Магнуса фон Хорна.

У селекцији „Паралеле и судари”, у биоскопу Абазија на Палићу ће на репертоару бити филмови “Осмех судбине” Анџеја Јакимовског (18х), и “Паноптикон” Џорџа Сихарулидзеа (20х).

У селекцији “Галиција у фокусу”, у Малој сали “Мира Бањац” биоскопа Абазија, од 19 часова на програму је филм “Ражене гљивице” редитељке Хајоне Камборде.

У селекцији “Нови мађарски филм”, у Биоскопу Еуроцинема у Суботици ће у 19 часова бити приказан филм Све о Лефковичима (Áдáм Бреиер). У селекцији “Ецо Доx” у Арт Биоскопу “Лифка” у Суботици, од 17 часова на програму је филм “Герлах” (Алиона ван дер Хорст, Луук Боуwман).

У истом биоскопу, у селекцији “Нови европски документарни филм” од 19 часова ће бити приказано остварење “Неприпитомљена тела” Елине Псику.

У оквиру програма представљања новосадског 21114 Филм Феста, у 17 часова у Малој сали биоскопа Абазија на Палићу биће приказани кратки филмови “Џими плови далеко” Тамаре Броћић, “Ко је сад тај Ика Башић” Тамаре Трнинић и Соње Ракић, “Мар” Милорада Милатовића, “Побећи од Ирене” Ирене Антин, “Гугуто Мемето” Бранислава Стошића, “Боца де Ферро” Матеја Матијевића, и “Комшије” у режији полазника пројекта „Арт Кварт - Старт!”.

У исто време у главној сали Биоскопа Абазија, на програму ће бити селекција студентских филмова: “Мамут” Ђорђија Петровића, “Реумор” Анђеле Буцаловић, “Благо нама” Вање Вујина, “Ко је сад тај Ика Башић” Тамаре Трнинић и Соње Ракић, и “Вук” Боа Стаматовића.

У селекцији “Млади дух Европе” у биоскопу Абазија, од 22 часа на програму су филмови у оквиру посебног избора “Млади дух Мађарске”: “Ципеле и копита” (Виктóриа Трауб), “Питајте Алберта” (Сзандра Патаки), “Модерна времена” и “Увод у филмске студије (Гéза М. Тóтх), “Медитација у сумрак” (Јудит Ердéлyи), “Џин Оливер” (Јúлиа Лантос), и “Сатана” (Арион Цсихар, Марцелл Белсő).

За 23 часа у Биоскопу Абазија заказана је свирка бенда Positive Ordinary People .

Цена једнодневне улазнице за два филма Главног такмичарског програма је 300 динара. Улазнице за овај програм могу се купити на благајни Летње позорнице од 20. до 26. јула 2024. године, од 20.00 часова. У случају лоших временских услова, филмови такмичарског програма ће се приказивати у биоскопу Еуроцинема (Отворени универзитет Суботица, Трг цара Јована Ненада 15) у предвиђеном термину. Цена једнодневне улазнице за два филма такмичарске селекције Паралеле и судари је 200 динара. Улазнице за програм Паралеле и судари могу се купити на благајни биоскопа Абазија на Палићу пола сата пре почетка пројекције. Улаз на све остале фестивалске пројекције је бесплатан!

Назад...
  • Горки Лист награда публике филму “78 дана” Емилије Гашић

    Горки Лист награда публике филму “78 дана” Емилије Гашић

    29.07.2024.

  • Свечано затворен 31. Фестивал европског филма Палић

    Свечано затворен 31. Фестивал европског филма Палић

    27.07.2024.

  • Емилија Гашић: Све је почело од касета које смо снимали током бомбардовања

    Емилија Гашић: Све је почело од касета које смо снимали током бомбардовања

    26.07.2024.

  • Златни торањ 31. Фестивала европског филма Палић филму „78 дана“ Емилије Гашић

    Златни торањ 31. Фестивала европског филма Палић филму „78 дана“ Емилије Гашић

    26.07.2024.

Пријави се за билтен

Фестивал Европског Филма Палић