Награда публике Награда публике

Вести

Назад...

31. ФЕФ Палић – Најава дешавања седмог фестивалског дана

26.07.2024.

31. ФЕФ Палић – Најава дешавања седмог фестивалског дана

Седмог, последњег фестивалског дана, у петак 26. јула на Летњој позорници на Палићу, у 21х биће додељена фестивалска признања најбољим европским остварењима, након чега ће у Главном такмичарском програму ван конкуренције бити приказан “Други чин” Квентина Дипијоа.

У програму Специјалне пројекције, у Биоскопу Абазија од 18 часова биће приказано документарно остварење “Топли филм” редитеља Драгана Јовићевића.

У селекцији “Нови мађарски филм” у Биоскопу Еуроцниема у Суботици, од 19 часова на програму је филм “Земелвајс”. У селекцији “Ецо Доx” у Арт Биоскопу “Лифка” у Суботици од 17 часова на програму је филм “Свет по мом тати” Марте Коварове који приказује заједнички сан једног физичара и његове ћерке уметнице о ефикасном решењу за спас планете.

Филм “Рикардо и сликарство” Барбета Шредера биће приказан у истом простору од 19 часова у оквиру селекције “Нови европски документарни филм”.

У селекцији “ЕФА Схортс”, у Малој сали “Мира Бањац” биоскопа Абазија, од 17 часова на програму су филмови “27” (Флора Ана Буда), ”Сети се како сам јахала белог коња” (Ивана Бошњак Волда, Тхомас Јохнсон Волда), “Енриков рођендан” (Францесцо Соссаи), “У шуми су људи” (Сзyмон Руцзyńски) и “Зун” (Јонатан Сцхwенк).

У 23х у Биоскопу Абазија биће одржана и завршна фестивалска журка.

Цена једнодневне улазнице за Главни такмичарски програм је 300 динара. Улазнице за овај програм могу се купити на благајни Летње позорнице од 20. до 26. јула 2024. године, од 20.00 часова. У случају лоших временских услова, филмови такмичарског програма ће се приказивати у биоскопу Еуроцинема (Отворени универзитет Суботица, Трг цара Јована Ненада 15) у предвиђеном термину. Улаз на све остале фестивалске пројекције је бесплатан!

Назад...
  • Горки Лист награда публике филму “78 дана” Емилије Гашић

    Горки Лист награда публике филму “78 дана” Емилије Гашић

    29.07.2024.

  • Свечано затворен 31. Фестивал европског филма Палић

    Свечано затворен 31. Фестивал европског филма Палић

    27.07.2024.

  • Емилија Гашић: Све је почело од касета које смо снимали током бомбардовања

    Емилија Гашић: Све је почело од касета које смо снимали током бомбардовања

    26.07.2024.

  • Златни торањ 31. Фестивала европског филма Палић филму „78 дана“ Емилије Гашић

    Златни торањ 31. Фестивала европског филма Палић филму „78 дана“ Емилије Гашић

    26.07.2024.

Пријави се за билтен

Фестивал Европског Филма Палић