Вести

Назад...

Именован нови савет Фестивала европског филма Палић

03.03.2023.

Именован нови савет Фестивала европског филма Палић

Скупштина Града Суботице је на седници 02. марта 2023. године именовала нови сазив Савета Фестивала европског филма Палић. Чланови Савета у наредне четири године су Душан Ковачевић, Гордана Ђурђевић Димић, Радослав Зеленовић, Силард Антал, Мирослав Могоровић, Маријана Шаркић, Маша Шаровић и Милош Радовић.

Палићки фестивал основан је 1992. године од стране Града Суботице док је од самог оснивања за његову организацију и реализацију задужен Отворени универзитет Суботица. Током претходних 29 издања Фестивал је у Суботици окупио најзначајнија имена европског и српског филма, филмске критике, медија као и бројну публику. Јасно дефинисаним концептом и јединственим амбијентом Фестивал је временом постао препознатљив и ван граница Србије чему сведочи и признање ЕФФЕ Европске асоцијације фестивала (ЕФА) за најбољи уметнички фестивал 2017-18.

Циљеви Фестивала су афирмација европског ауторског и социјално ангажованог филма, едукација везана за све области филма и умрежавање са најзначајнијим институцијама и фестивалима који се баве седмом уметношћу.

Годишње, све програме ФЕФ Палић посети преко 20.000 гледалаца као и преко 150 гостију везаних за филмску уметност из земље и иностранства. У едукативним програмима Фестивала редовно учествује око 100 махом младих људи, професионалаца и аматера.

Фестивал европског филма Палић ће своје јубиларно 30. издање обележити 15. до 21. Јула када ће публика и стручна јавност моћи да погледа преко 130 филмова у 15 селекција и програма као и да се укључи у бројне пратеће активности попут стручних конференција, концерата, изложби, радионица, промоција књига и панел дискусија.

Назад...
  • Прес конференција / дан 7

    Прес конференција / дан 7

    21.07.2023.

  • Прес конференција / дан 2

    Прес конференција / дан 2

    16.07.2023.

  • Уручењем награде “Александар Лифка” Богдану Диклићу свечано отворен 30. Фестивал европског филма Палић

    Уручењем награде “Александар Лифка” Богдану Диклићу свечано отворен 30. Фестивал европског филма Палић

    16.07.2023.

  • Сутра почиње 30. Фестивал европског филма Палић

    Сутра почиње 30. Фестивал европског филма Палић

    14.07.2023.

Пријави се за билтен

Фестивал Европског Филма Палић