Žiri festival

Majkl Petison

Pisac i filmski kritičar stalno angažovan u Sight &, SoundFandor, Mubi, VICE I Tribune. Bio je član Akademije filmske kritike u Locarnu 2013. a diplomirao je 2014. na Projektu obuke mladih kriticara Roterdamskog filmskog festivala. Pored pisanja Majkl je i programski konsultant brojnih međunarodnih filmskih festivala a takođe drži i radionice mladim kritičarima na festivalima u Prizrenu, Talinu (Estonia) i Bialistoku (Poljska). Bio je član žirija na festivalima u Cartageni de Indias, Ljubljani, Varšavi, Solunu, Lisabonu, Santiago de Composteli, Lećeu, Limi i Bredfordu.Trenutno živi između Gejtsheda i Londona.

Đerđ Baron

je profesor na Univerzitetu pozorišne i filmske umetnosti u Budimpešti a takođe je i predsednik Mađarskog udruženja filmskih kritičara pri FIPRESCI. Redovni je kritičar časopisa Elet eš irodalom i Filmvilag. Od sedamdesetih godina prošlog veka objavio je više od hiljadu kritika, eseja i studija. Takođe je i autor knjiga Holivud i Marienbad i Silazak u podzemni svet. Dobitnik je nagrada Bela Balaž i Mihalj Tančič kao i Ordena za zasluge Republike Mađarske. Bio je član žirija na mnogim prestižnim filmskim festivalima počevši od 1986 pa sve do danas.

Vladimir Džudović

je filmski novinar i urednik u redakciji kulture Radio Beograda 1. Autor i voditelj emisije o filmu Na pomoćnom sedištu. Pisao o filmu u više sada ugašenih časopisa Jugoslavije i Srbije. Član Udruženja filmskih kritičara i novinara FIPRESCI Srbija. I dalje koristi papir i olovku u pisanju tekstova.