RADIONICA FILMSKE KRITIKE

Radionica Filmske kritike se organizuje po prvi put u okviru FEF Palić, sa nastojanjem da festival postane mesto okupljanja stručnjaka iz sveta filmske kritike, uredništva i novinarstva. kako bi svoja znanja, iskustva i preporuke preneli mladim filmskim kritičarima i novinarima izregiona. Rezultat je ovogodišnja radionica filmske kritike koja je najznačajniji prateći program festivala, po trajanju i obimu.

Radionica traje 4 dana, od 19. do 22. jula 2015. godine, gde 5 učesnika ‐ mladih filmskih kritičara iz regiona ima priliku da radi sa saradnicima, kritičarima i urednicima uticajnih evropskih i svetskih časopisa.

Tutori/predavači radionice su Carmen Gray ‐ London/Berlin. Bivša filmska urednica magazina Dazed & Confused, nezavisni kritičar za The Guardian, Screen International, Sight & Sound, The Calvert Journal i druge. Tristan Priimagi ‐ Estonia. Filmski urednik magazina za umetnost i kulturu Sirp.

Gostujući predavači su Neil Young (Hollywood reporter, Sight & Sound, Indie Wire etc.), Michael Pattison (Sight & Sound, Senses of Cinema, MUBI, Indie Wire) i Vladan Petković (Screen International, Cineuropa)

Cilj radionice je da učesnici steknu novinarske i kritičarske veštine kroz grupni i individualni rad sa predavačima, i da iskuse filmski festival iz „prvog reda“. Takođe, festival želi da doprinese jačanju samopouzdanja u radu ovih mladih filmskih kritičara i lakšem snalaženju na lokalnoj i globalnoj sceni filmske industrije.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn